top of page

Klik op de foto's voor de websites van de ensembles of instellingen

Foto: Sarah Wijzenbeek
eduarduslee_20220904_royal_wind_music_014.JPG

Seldom Sene Blokfluitkwintet

Vijf blokfluitisten met één passie: het vertolken van unieke muziek op een manier die zelden gehoord of gezien is. Het repertoire: meesterwerken uit 5 eeuwen. Winnaar van prijzen op internationale competities.

Foto: Marco Borggreve

Duo Havinga-Groenleer

Samen met Matthias Havinga probeer ik de mogelijkheden te exploreren die ontstaan door de combinatie van verschillende blokfluiten en toetsinstrumenten, zoals orgel, clavecimbel en piano. Hierbij gaan we voorbij aan de platgetreden paden waar het toetsinstrument veelal een begeleidende functie vervult en zoeken de grenzen van het mogelijke op. De verschillende stijlperioden worden op een passende en verrassende manier binnen één concert gepresenteerd.


Muziekvakdocent van Het Koninklijk Concertgebouw

Van januari 2010 tot januari 2020 was ik muziekvakdocent van Het Concertgebouw. Mijn taak was om het Amsterdamse primair onderwijs het muziekonderwijs een kwaliteitsimpuls te geven. Ik coachte en begeleidde docenten in het basisonderwijs, en was betrokken bij de fantastische interactieve projecten en voorstellingen die Het Koninklijk Concertgebouw voor kinderen maakt.


The Royal Wind Music

Dubbelsextet van renaissanceblokfluiten opgericht en grootgemaakt door Paul Leenhouts. Het repertoire: meerstemmige muziek uit de renaissance. Zeven CD-opnames en prachtige recensies. Ondernam tournees in Amerika. Sinds 2010 ben ik een van de artistieke bestuurders van dit ensemble.

Docent

Ik ben docent aan het Conservatorium van Amsterdam aan de Jong Talent afdeling (Sweelinck Academie). Voor gemotiveerde leerlingen tussen de 12 en 16 maak ik een prestigieus traject op maat. Daarnaast ben ik gastdocent aan hetzelfde instituut, en geef maandelijks lessen in renaissanceconsortspel in het kader van The Royal Wind Music Academy. Uitnodigingen voor masterclasses en workshops ontving ik van onder meer ERTA Nederland, Blokfluitdagen Mechelen, ERTA Iberia, Royal College of Music in London, het Conservatorium in Birmingham, Kaliber Kunstenschool, Muziekschool Venray, Muziekatelier Alkmaar.

Orda-Logo-Color-Url.jpg

Open Recorder Days Amsterdam

Samen met collega's ben ik initiator van het tweejaarlijkse internationale blokfluitfestival ORDA, het grootste blokfluitevenement van europa! Een festival met een grootschalige competitie voor amateurs en semiprofessionele ensembles, concerten, een markt, workshops, lezingen, film, exposities en veel meer. Een festival waar blokfluitisten en liefhebbers uit de hele wereld elkaar ontmoeten in Amsterdam en wederzijds inspiratie opdoen. 

Artikel

LUISTER! is een artikel over de winst van hedendaagse improvisatie dat verscheen in het Nederlandse vakblad 'Blokfluitist'. In het artikel ga ik in op de eigenschappen van het improviseren en het unieke proces dat er onstaat tussen improvisator en publiek. Daarbij neem ik verschillende luisterhoudingen onder de loep. Waarom zijn de ervaringen van mensen die luisteren naar een improvisatie anders dan wanneer een gecomponeerde compositie uitgevoerd wordt? En hoe maakt de improvisator daar gebruik van? Tenslotte beschrijf ik ook een aantal oefeningen en tips, om de improvisatievaardigheden te bevorderen. Klik  hier voor het volledige artikel.

bottom of page