top of page

Biografie blokfluitonderwijs

Al meer dan vijftien jaar is Hester actief als blokfluitdocent. In die tijd begeleidde ze een tiental getalenteerde kinderen en jongeren naar het conservatorium.

Sinds 2011 is Hester gastdocent aan het Conservatorium van Amsterdam, en geeft ze maandelijks lessen in renaissanceconsortspel/ensemblespel in het kader van The Royal Wind Music Academy.

Sinds 2016 is Hester ook verbonden aan de Jong Talent afdeling (Sweelinck Academie) van het conservatorium. Voor gemotiveerde leerlingen tussen de 10 en 18 maakt ze een prestigieus traject op maat, met allerlei mogelijkheden tot samenspel, flexibele schema's etc. 

 

Uitnodigingen voor masterclasses en workshops ontving Hester van onder meer ERTA (European Teachers Association) Nederland, Blokfluitdagen Mechelen, ERTA Iberia, ERTA Oostenrijk, Royal College of Music in London, het Conservatorium in Birmingham, Kaliber Kunstenschool Enschede, Muziekschool Venray, Muziekatelier Alkmaar.

 

Lespraktijk

Daarnaast heeft Hester een aparte lespraktijk. Individuele aandacht en talentontwikkeling staan daarin centraal. Hester richt zich op de uitvoering en het onderwijzen van het complete klassieke en eigentijdse blokfluitrepertoire: van de middeleeuwen, de renaissance en de barok tot het twintigste- en eenentwintigste-eeuwse repertoire, met alle soorten en maten blokfluiten die daarbij horen. Daarnaast geeft ze graag les in improvisatie, een kunst die het muzikale brein vergroot. Haar onderwijspraktijk is dus gericht op overvloedige aanbod van schitterend repertoire dat zeker de laatste decennia steeds meer de aandacht krijgt die het verdient.

 

Het lesplan wordt in overleg compleet individueel aangepast aan elke leerling en is gericht op het vergroten van de algemene muzikale ontwikkeling, muzikale zeggingskracht en instrumentale virtuositeit van iedere leerling. Waar mogelijk en gewenst zoekt Hester altijd naar mogelijkheden voor de leerling om voor te spelen. Ook zet ze graag in op ensemblespel, dat niet alleen muzikaal belangrijk en verrijkend is maar ook een extra dimensie en gezelligheid aan het individuele spel toevoegt.

Hesters lesgeefstijl is te omschrijven als betrokken en enthousiasmerend. Ze legt een degelijke technische basis en prikkelt de leerling tot het verkennen en uitbreiden van de eigen mogelijkheden en zorgt ervoor dat elke leerling binnen no time een heel behoorlijk niveau heeft.

 

Leeftijdsindicatie

Iedereen van 6 t/m 100 met passie voor muziek en de blokfluit in het bijzonder is van harte welkom.

 

Lokaties

Hester geeft les op het Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151 Amsterdam (Jong Talent). Daarnaast heeft zij een praktijk aan huis, waar in 2023 een wachtlijst voor openstaat.

 

Benodigde instrumenten

Een beginnend blokfluitist heeft genoeg aan een eenvoudige houten sopraanblokfluit met dubbele boring van fabrieksmakelij, prijsklasse €50-€100

De verder gevorderde leerling kan zijn/haar instrumentarium uitbreiden met altblokfluit, tenor, bas, speciale renaissance- en barokinstrumenten en moderne instrumenten, zowel fabrieksmatig als ambachtelijk met de hand gemaakt. Hester assisteert haar leerlingen altijd graag en kosteloos bij het uitzoeken van een passend instrument.

 

Lesvorm en tarieven

Jonge kinderen kunnen koppelles krijgen van 40 minuten voor twee.

Individuele lessen zijn 30 minuten, 45 minuten of een uur.

Standaard uurprijs €50,-

 

Contact

voor meer informatie schrijf naar hgroenleer@gmail.com, of stuur een bericht aan 0627437404 

bottom of page